Stofkuipstraat 7 1531NC Wormer
info@nadort-elektro.nl 075 642 70 49

Inspectie


Beheer & Inspectie

U heeft last van een elektrotechnische storing. De groep slaat uit, verlichting valt uit, uw computers werken niet meer, een paar kleine storingen kunnen grote gevolgen hebben.

Volgens de normen EN 50110 en NEN 3140 moet elke elektrotechnische installatie bezitten over een installatieverantwoordelijke. Tevens moet elke installatie periodiek worden geïnspecteerd. Zo kunnen wij uw installatie laten inspecteren door een inspecteur, deze kan zwakke plekken in de installatie ontdekken zodat wij deze voortijdig kunnen oplossen. Behalve dat u verzekerd bent van een deskundige inspectie volgens de Europese normen, hebben de inspecties ook een preventieve werking. Tevens eisen sommige verzekeraars dat een elektrotechnische installatie gekeurd wordt door een erkend installatiebedrijf.

Doelstelling

Nieuwe installaties moeten volgens de NEN1010 voor ingebruikname worden geïnspecteerd. Voor bestaande installaties staan de periodieke inspecties voorgeschreven in de NEN3140.

In steeds meer zakelijke verzekeringsvoorwaarden is als eis opgenomen dat elektrische installatie volgens NEN 1010 / NEN 3140 geïnspecteerd is en dat dit ook aantoonbaar is. Reden hiervoor is dat veel branden terug te herleiden zijn naar een gebrekkige of falende elektrische installatie. Wij kunnen een onafhankelijke inspectie aanbieden, welke de gehele installatie visueel en door meting controleerd op gebreken. Nadat de installatie geinspecteerd is krijgt u een inspectierapport, met behulp van het inspectierapport kunnen wij alle gebreken aan de elektrotechnische installatie oplossen.